fbpxноември 8, 2019

Как да подсилим имунитета през зимните месеци?


' Време за четене

Автор:

На всеки се е случвало да се чувства с отслабени сили през есента и зимата, да страда от настинки и грип, да чувства отпадналост. Тялото ни хаби много енергия, за да се адаптира към новите условия, които ни предлагат по-студените дни, в следствие на това имунитета ни отслабва и ние ставаме уязвими за промените на времето и за вирусите, за които това наше състояние е добре дошло.

Тук идва въпросът как да подсилим имунитета си, така че да се предпазим или поне да преболедуваме по-леко неразположенията си. Важно условие, за да е успешно това начинание, е да започнем отрано (и всъщност никога да не спираме), с грижата за нашето тяло.  Има няколко опорни точки, които да следваме, за да се чувстваме по-добре и да повишим защитите сили на организма си.

Природа! Ние сме част от нея, съществуваме чрез нея и пак в нея търсим най-ценните съставки за нашето здраве! Затова и всяко време, което прекарваме сред природата ни е толкова ценно. Свежият въздух, слънцето, дърветата и изобщо прекарването навън зарежда духа и тялото, намалява стреса, зарежда с енергия и мотивация.

Спорт! Спортът в умерени количества и практикуван достатъчно често е чудесен път към добрия начин на живот и по-здравото тяло и дух. Тялото се калява, стимулира се сърдечната дейност, кръвта се раздвижва, градим имунитет. Освен това се освобождаваме от стреса, който отнема толкова много от енергията на тялото.

Храна! Естествено, че изключително важно е с какво гориво зареждаме тялото си. Трябва да подбираме чиста и сезонна храна, тъй като тя съдържа най-малко вредни вещества, а и природата отлично знае от какво имаме нужда и е заредила сезонните храни с всичко, което ще ни е необходимо, за да се справим.

Хранителни добавки, витамини и суперхрани! При настъпването на есента и зимата, когато тялото губи енергия, когато чувстваме отпадналост, усещаме първи симптоми на настинка и грип или просто имаме нужда от подсилване, на помощ ни идват суперхраните, хранителните добавки и витамините, които приемани превантивно или още при първи симптоми на заболяване, могат да ни спестят много мъчения и значително да подобрят състоянието ни. Има редица билки и храни, които приемани по правилен начин и в концентрирани количества действат изключително благоприятно върху съпротивителните сили на организма ни. Много подходяща при настинка и грип е билката ехинацея. Тя расте и по нашите земи, а приложението ѝ е под формата на отвара, тинктура, капсули. Използва се за повишаване на имунитета и за облекчаване на симптомите на настъпило вече заболяване от настинка или грип, синузит, стрептококови инфекции. Хранителната добавка Superfoods EhinaceaX3 съдържа три различни вида ехинацея и е в комбинация с витамин C и цинк, което я прави мощен имуностимулатор. Концентрираната формула се бори успешно с обикновената настинка, облекчава симптомите при грип и синузит. Общо подсилва организма и създава чувство на благополучие.

Когато искаме да подсилим организма си, да сме здрави физически и психически, не бива да пренебрегваме никой от факторите, от които зависи това. Здравето е комбинация от природосъобразен начин на живот, движение, добра храна. Част от балансирания начин на живот са и хранителните добавки, които ни зареждат с онова, което не сме могли да си осигурим чрез храната или усещаме като дефицит.

Свързани Продукти

НЮЗЛЕТЪР

Абонирайте се за нюзлетъра на SUPERFOODS NATURE’S BEST®