fbpxмай 3, 2019

Какво знаеш за Омега 3?


' Време за четене

Автор:

Омега 3 са мастни киселини, които са незаменими за човека и правилното функциониране на организма. Човешкото тяло само произвежда и си осигурява една част от елементите, които са му необходими, но други трябва да се осигурят чрез храната. За това е и толкова важно да подбираме внимателно и с мисъл какво и по колко слагаме в чинията си.
Къде да намерим Омега 3? В рибата, някои семена като ленено семе или това на градинския чай, водорасли, тученица, орехи, авокадо... Колко често и в какви количества консумираме тези храни? И колко чисто са добити те?

Какви са ползите от Омега 3?

  • подпомага сърдечно-съдовото здраве

  • намалява нивата на лошия холестерол

  • понижава високото кръвно налягане

  • има изследвания, че хората, които употребяват по-често омега 3 по-рядко страдат от ракови заболявания

  • намалява риска от диабет, оказва благотворно влияние върху боледуващите от него

  • предотвратява ставните заболявания и облекчава съществуващите такива, намалява сковаността и болките, заздравява костите

  • благотворно влияние на бъбреците

  • оказва благоприятно влияние върху страдащите от депресия

  • подобрява зрението


 

Какво интересно?
Омега 3 не е панацея, но честата му употреба доказано влияе в положителна посока върху целия организъм. Изследвани са народи, при които се наблюдава липсата или много нисък процент заболяемост от едни от най-неприятните болести за съвременния човек и учените отчитат, че това се дължи до голяма степен на повишената консумация на Омега 3. Например ескимосите, които заради студа консумират големи количества мазни храни, почти не страдат от сърдечно-съдови заболявания или артрит, поради факта, че консумират и големи количества риба. Друг любопитен факт е, че в основата на добилата широка популярност Средиземноморска диета (още Критска) и която се смята за една от най-балансираните и оказващи добро влияние върху целия организъм на човека, се консумира отново основно риба и много по-рядко друго месо. В комбинация с пълнозърнести култури, обилни количества зеленчуци и плодове, качествен зехтин и т.н., този хранителен режим е обявен като златната среда за човека.

Защо Superfoods Cod Liver Oil?

Защото съдържа масло от черен дроб на треска, което е с високо качество и богато на Омега 3 мастни киселини. Съдържа също витамин А, който подобрява зрението и има антиоксидантно действия и витамин D за здрави кости и дух! Освен това за качеството, което предлага е на отлична и достъпна цена!

Свързани Продукти

НЮЗЛЕТЪР

Абонирайте се за нюзлетъра на SUPERFOODS NATURE’S BEST®