fbpxюли 31, 2019

Да се погрижим за пречистващата станция на организма – черния дроб


' Време за четене

Автор:

Свикнали сме да приемаме тялото си за даденост и често не обръщаме сериозно внимание на вредите, които му нанасяме и които може да не се проявят в кратък срок, но натрупването и отлагането на грижата със сигурност излизат наяве след време.

Един от най-важните органи, за това тялото ни да се чувства и да функционира добре, е черният дроб.  Той е най-големият орган след кожата. Част е от храносмилателната ни система и има над 400 жизненоважни функции. Основните сред тях са  обменна, храносмилателна, терморегулаторна, детоксична и други. Черният дроб е подложен на ежедневни атаки от начина ни на живот и служи като щит за останалата част от организма ни, който ако поддаде ставаме много по-уязвими.

Как вредим на черния дроб?

Прекомерната употреба на алкохол, мазни или токсични храни, лекарства, наднормено тегло, стрес и още редица фактори влияят негативно върху черния дроб.

Със съвременния начин на живот мисията за опазването му е все по-трудна. За това е необходимо да се прави детокс, който да му помогне да се изчисти от натрупаните токсини. Има различни практики и препоръки за целта. Спазването на по-лека диета, приемането на определени храни или билки може да подпомогне процеса.

Билката бял трън (Silybum marianum) е сред най-мощните средства за детоксикация на черния дроб, благодарение на съдържащите се в семената флавоноиди, които имат хепатопротективно действие и предпазват клетките на черния дроб от увреждане. Мощния антиоксидант силимарин е съставката, която се намира  концентрирано в семената на растението и която защитава черния дроб, стимулирайки естествените обновяващи процеси в него.

Освен в помощ на черния дроб, билката бял трън има и редица други ползи за организма – стимулира имунната система, подпомага храносмилането, помага за контрол на кръвната захар и др.

Milk Thistle Superfoods е хранителна добавка, която съдържа екстракт от бял трън и всяка таблетка включва в себе си концентрирано и фиксирано количество силимарин, който е така полезен за черния дроб.

Препоръчва се за употреба от хора с наднормено тегло, при  прекомерна употреба на алкохол, приемат много лекарства или са на продължителен курс на лечение с медикаменти, при натрупани мазнини в черния дроб.

НЮЗЛЕТЪР

Абонирайте се за нюзлетъра на SUPERFOODS NATURE’S BEST®